WhatsApp će deliti podatke svojih korisnika sa Facebookom

Vesti, 02.02.2016, 02:00 AM

WhatsApp će deliti podatke svojih korisnika sa Facebookom

Android programer Havier Santos primetio je novu opciju u najnovijem beta izdanju WhatsAppa, koja možda ukazuje na to da ćemo uskoro početi da viđamo i druge funkcije povezivanja WhatsAppa i Facebooka.

Opcija koju je uočio Santos nazvana je “Share my account info”. Ako je korisnik odabere, on pristaje da deli informacije svog WhatsApp naloga sa Facebookom, da bi “poboljšao svoje Facebook iskustvo”, kako se navodi u opisu nove opcije.

Iako nije jasno kako će ovo funkcionisati, moguće je da će nova funkcija služiti da pomogne korisnicima da podele fotografije na svom Facebook profilu i da kreiraju prečicu albuma preko WhatsAppa ili obrnuto.

Kada je Facebook kupio WhatsApp 2014. godine za 20 milijardi dolara, direktor Facebooka je izjavio da će Facebook i WhatsApp nastaviti da postoje kao dve odvojene platforme.

I iz WhatsAppa tada su dolazila uveravanja da novi vlasnik neće promeniti ništa i da će popularna aplikacija nastaviti da funkcioniše potpuno nezavisno.

Ipak, opcija “Share my account info” mogla bi biti prvi korak ka spajanju WhatsAppa i Facebooka i rezultat nastojanja da se preuzme kontrola nad tržištem aplikacija za ramenu poruka.

Pored ove opcije, beta izdanje WhatsAppa ima i novi odeljak koji je u potpunosti orijentisan na privatnost korisnika, što nagoveštava da WhatsApp pokušava da ojača bezbednost kako bi razgovori njegovih korisnika bili sigurniji.

Nova funkcija “Show Security Indicators” biće dostupna sa predstojećim ažuriranjem. Funkcija je slična onoj koju Apple koristi u iMessage. Ada je uključena, funkcija će šiforvati sve poruke i pozive End-to-End enkripcijom, što znači da razgovori korisnika neće moći da se špijuniraju.

Sve u svemu, ovo bi mogao biti početak dublje integracije Facebooka i WhatsAppa pa ćemo u budućnosti možda moći da šaljemo poruke između WhatsAppa i Facebook Messengera.


Prijavite se na našu mailing listu i primajte najnovije vesti (jednom dnevno) putem emaila svakog radnog dana besplatno:

Izdvojeno

Policija ponovo zatvorila zloglasni hakerski sajt BreachForums

Policija ponovo zatvorila zloglasni hakerski sajt BreachForums

Policija je po drugi put za godinu dana preuzela kontolu nad zloglasnom platformom BreachForums, koja je poznata pre svega po prodaji ukradenih podata... Dalje

Zbog mogućih prevara Apple uklonio stotine hiljada naloga programera i korisničkih naloga iz AppStorea

Zbog mogućih prevara Apple uklonio stotine hiljada naloga programera i korisničkih naloga  iz AppStorea

Apple je objavio da je u periodu između 2020. i 2023. godine blokirao ukupno 7 milijardi dolara potencijalno lažnih transakcija, kao i lažne recenz... Dalje

Android i iOS će vas upozoravati na Bluetooth uređaje za praćenje

Android i iOS će vas upozoravati na Bluetooth uređaje za praćenje

Apple i Google uvode nove funkcije koje će upozoravati korisnike iOS-a i Androida na Bluetooth uređaje za praćenje. „Ovo će pomoći da se ... Dalje

Hakovan Europol, napadači prodaju podatke ukradene tokom napada

Hakovan Europol, napadači prodaju podatke ukradene tokom napada

Poznata hakerska grupa prodaje nešto za šta tvrde da su veoma osetljivi interni podaci koji su ukradeni početkom ovog meseca od Europola. Grupa &bd... Dalje

Dell objavio da su hakeri ukrali podatke 49 miliona kupaca

Dell objavio da su hakeri ukrali podatke 49 miliona kupaca

Dell je upozorio da su hakeri ukrali informacije o oko 49 miliona kupaca. Kompanija je na email adrese kupaca počela da šalje obaveštenja o komprom... Dalje