Nova Facebook funkcija će vam omogućiti da očistite svoj profil od onoga što biste voleli da nikad niste objavili

Društvene mreže, 03.06.2020, 09:30 AM

Nova Facebook funkcija će vam omogućiti da očistite svoj profil od onoga što biste voleli da nikad niste objavili

Facebook je juče predstavio novi alat koji će vam omogućiti da uredite svoj profil tako da on bolje odražava “ko ste danas”.

Nova funkcija će omogućiti korisnicima da očiste svoje profile i da sklone stare objave koje možda više ne žele da dele sa svojim kontaktima na društvenoj mreži. Nazvan “Manage Activity”, novi alat je idealan za periode promena, na primer kada posle završene srednje škole ili fakulteta počinjete da tražite posao ili želite da bivšu ljubav ostavite iza sebe.

Korisnici su ranije mogli obrisati objave ili promeniti podešavanja tako da su određene objave bile vidljive samo njima. Nova funkcija ima za cilj da pojednostavi ovaj proces. Korisnici mogu da pregledaju, obrišu ili arhiviraju objave grupno ili pojedinačno. Pored toga, Facebook nudi i filtere koji treba da pomognu korisnicima da sortiraju i pronađu ono što traže, poput objava sa određenim ljudima ili objava iz određenog perioda.

Objave premeštene u smeće ostaće tamo 30 dana za slučaj da se korisnici predomisle. Objave će posle isteka tog perioda biti obrisane, osim ako pre toga ne odlučite da ih ručno obrišete ili vratite.

Arhivirane objave ostaju vidljive samo korisniku, ali ne i njegovim Facebook prijateljima ili javnosti. Na primer, možete arhivirati objavu koju ste napravili dok ste bili u srednjoj školi, i koja vam je i dalje zabavna, ali ne želite više da je drugi vide na vašem profilu.

Nova funkcija će najpre biti dostupna samo u mobilnoj aplikaciji Facebook i Facebook Lite, a kasnije i u desktop verziji.

Funkcija je odgovor Facebooka na višegodišnje kritike na račun kompanije zbog njenog odnosa prema privatnosti korisnika. Funkcija ne kontroliše informacije koje Facebook ima o vama, već ono što vaši kontakti mogu da saznaju o vama od Facebooka.

Brisanje objava sa Facebooka ne znači uvek da kompanija briše objave sa svojih servera. Neki se podaci mogu izbrisati samo kada korisnici trajno izbrišu svoje naloge. Ako korisnici pokrenu nove naloge nakon što obrišu stare, kompaniji neće biti potrebno mnogo vremena da prikupi nove podatke kako bi im prikazala relevatne reklame prilagođene njihovim interesovanjima.


Prijavite se na našu mailing listu i primajte najnovije vesti (jednom dnevno) putem emaila svakog radnog dana besplatno:

Izdvojeno

Facebook preti povlačenjem iz Evrope

Facebook preti povlačenjem iz Evrope

Facebook je zapretio da će “spakovati igračke i otići kući” ako evropski regulatori ne odustanu od svog zahteva, piše Vice. U žalbi... Dalje

Nastavljaju se napadi na korisnike Twittera

Nastavljaju se napadi na korisnike Twittera

Početkom meseca hakovan je lični, ali verifikovani Twitter nalog indijskog premijera Narendre Modija, mesec i po dana posle najvećeg napada u istor... Dalje

Facebook tužen zbog ''cenzure'' objava protiv vakcinacije

Facebook tužen zbog ''cenzure'' objava protiv vakcinacije

Facebook je tužen zbog prikazivanja upozorenja o proveri činjenica na objavama protiv vakcinacije, a jedna organizacija tvrdi da ta praksa nije niš... Dalje

Instagram čuva fotografije i poruke za koje korisnici veruju da su obrisane

Instagram čuva fotografije i poruke za koje korisnici veruju da su obrisane

Kada nešto obrišete sa Instagrama, očekujete da to nestane zauvek. Ali kada je istraživač Sagat Pakrel zatražio kopiju fotografija i direktnih p... Dalje

Otkriven bag u Facebook Chat dodatku za WordPress sajtove

Otkriven bag u Facebook Chat dodatku za WordPress sajtove

U zvaničnom Facebookovom dodatku za čet za WordPress sajtove, koji ima više od 80000 instalacija, otkriven je bag koji bi mogao omogućiti napada... Dalje