Agenti Hamasa instalirali malver na smart telefonima izraelskih vojnika

Vesti, 18.01.2017, 01:00 AM

Agenti Hamasa instalirali malver na smart telefonima izraelskih vojnika

Članovi palestinske militantne grupe Hamas predstavljali su se kao žene i tako uspevali da prevare izraelske vojnike da instaliraju malver na svojim pametnim telefonima, saopštio je zvaničnik izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

To se otkrilo kada su izraelski vojnici počeli da primećuju da ih je kontaktirao veliki broj privlačnih žena na društvenim mrežama.

U svim slučajevima scenario je bio isti. Pošto bi kontaktirao izraelskog vojnika, agent Hamasa bi se predstavio kao mlada i atraktivna žena, koja bi sa vojnikom počela da razmenjuje fotografije.

Kako bi taj odnos napredovao, a vojnik počeo da veruje devojci, agent Hamasa bi tražio od vojnika da započne video poziv.

Bez obzira koje bi aplikaciju za video poziv koristio izraelski vojnik, agent Hamasa bi rekao da je kod njega nekada radila aplikacija WoWo Messenger i savetovao vojniku da je instalira iz prodavnice aplikacija Apkok.

Kada bi izraelski vojnik instalirao aplikaciju, telefon je bio inficiran spywareom koji je omogućavao agentu Hamasa da izvuče informacije sa uređaja vojnika i da prati njegovo kretanje.

Na telefonu vojnika, aplikacija WoWo ne bi radila, ali do tada bi član Hamasa već imao u rukama ono što je želeo, i presekao bi sve komunikacije na svim kanalima svog cilja.

IDF je saopštio da je napad bio usmeren na niže rangirane pripadnike izraelske vojnike i da su pripadnici Hamasa bili zainteresovani za prikupljanje informacija o kretanju izraelskih jedinica.

Nekada je Hamas koristio slične taktike, ali umesto malvera na smart telefonima izraelskih vojnika, pripadnici Hamasa su mamili vojnike na sastanke, da bi ih zatim kidnapovali i ubijali.


Prijavite se na našu mailing listu i primajte najnovije vesti (jednom dnevno) putem emaila svakog radnog dana besplatno:

Izdvojeno

Policija ponovo zatvorila zloglasni hakerski sajt BreachForums

Policija ponovo zatvorila zloglasni hakerski sajt BreachForums

Policija je po drugi put za godinu dana preuzela kontolu nad zloglasnom platformom BreachForums, koja je poznata pre svega po prodaji ukradenih podata... Dalje

Zbog mogućih prevara Apple uklonio stotine hiljada naloga programera i korisničkih naloga iz AppStorea

Zbog mogućih prevara Apple uklonio stotine hiljada naloga programera i korisničkih naloga  iz AppStorea

Apple je objavio da je u periodu između 2020. i 2023. godine blokirao ukupno 7 milijardi dolara potencijalno lažnih transakcija, kao i lažne recenz... Dalje

Android i iOS će vas upozoravati na Bluetooth uređaje za praćenje

Android i iOS će vas upozoravati na Bluetooth uređaje za praćenje

Apple i Google uvode nove funkcije koje će upozoravati korisnike iOS-a i Androida na Bluetooth uređaje za praćenje. „Ovo će pomoći da se ... Dalje

Hakovan Europol, napadači prodaju podatke ukradene tokom napada

Hakovan Europol, napadači prodaju podatke ukradene tokom napada

Poznata hakerska grupa prodaje nešto za šta tvrde da su veoma osetljivi interni podaci koji su ukradeni početkom ovog meseca od Europola. Grupa &bd... Dalje

Dell objavio da su hakeri ukrali podatke 49 miliona kupaca

Dell objavio da su hakeri ukrali podatke 49 miliona kupaca

Dell je upozorio da su hakeri ukrali informacije o oko 49 miliona kupaca. Kompanija je na email adrese kupaca počela da šalje obaveštenja o komprom... Dalje